[rmp_menu id="9364"]
магазин за опаковки
БЪРЗИ ПОРЪЧКИ
+359887923449
Телефон за поръчки:
0887 923 449
магазин за опаковки
Категории продукти

Икономично Опаковане в 7 Лесни Стъпки

Намаляването на разходите е нещо, което е в „съзнанието“ на повечето предприятия. Често тези разходи се намаляват в области като дизайна на продукта или в суровините за производството на самите продукти. Но намаляването на разходите за опаковане (икономично опаковане) е нещо, което може да бъде доста ефективно, за да ви спести пари. Опаковката има много функции, но основната й цел е да съхранява продукта, и да го предпазва по време на съхранение и транзит. Чрез познаването на вашия продукт добре, можете да започнете да намалявате разходите за опаковане, без да се налага да правите компромиси с качеството.

икономично опаковане

1. Изборът на подходящи продукти

Изборът на картонена кутия с подходящ размер може да ви помогне за по-икономично опаковане, тъй като по-големите кутии естествено са по-скъпи. В края на краищата не е необходимо да се използва кутия с размери 500 мм х 500 мм, ако продуктът е само 100 мм х 100 мм (това може да е малко преувеличен пример, но вие схвашате идеята). Не само, че по-подходящата кутия ще бъде по-евтина и целесъобразена, но и ще спестите пари.

След като изберете правилния размер на кутията, трябва да помислите за нивото на защита, от което се нуждае вашият продукт. Чрез оценяването на настоящите ви нужди от опаковки може да откриете, че една кутия за стена с някакъв светлинен материал за пълнене, като например хартия с празно пълнене, е повече от достатъчна за безопасното транспортиране на вашия продукт, в сравнение с трислойна кутия с аерофолио. С максимален капацитет от 10 кг, кутиите с една стена са надежден продукт, който може да спести нарастващи разходи при доставка, без да се прави компромис със защитата.

2. Избор на марка

Изборът на марка е много важен фактор за по-икономично опаковане. Възползвайте се от продукти, които не са маркови. Често те са много по-евтини, без да се прави компромис с качеството.

3. Повишаване на ефективността

Друг начин за икономично опаковане е да се търсят продукти, които се опаковат и запечатват по-бързо, като например кутии със заключване и бързо-залепващи пощенски кутии.

икономично опаковане

4. Икономично опаковане с рециклирани опаковки

Потребителите все повече отдават подкрепа за устойчиви продукти, които се предават на предприятията и доставчиците. Използването на продукти, които са били рециклирани, може да спомогне за по-икономично опаковане, тъй като те обикновено са по-евтини от опаковките, направени от необработен материал. Освен това, повторното използване на опаковки, когато е подходящо, може да намали количеството, което трябва да закупите. Така че, ако можете да го използвате повторно, тогава защо не ?

5. Купуване на консумативи на едро

Компаниите често могат да получат големи отстъпки за консумативи, когато купуват в насипно състояние, а опаковките не са изключение за това. Чрез закупуване на повече продукти наведнъж често излиза по-евтино, отколкото да се купува индивидуално. Въпреки това, бъдете внимателни да не закупите повече, отколкото ви трябва, за да не заема излишно място и да събира прах. С намиране на правилния баланс за Вас, можете да осъществите икономично опаковане и да увеличите печалбите си, без да се налага да правите компромиси с качеството.

6. Повишаване ефективоността на опаковането чрез автоматизация

Съществуват редица автоматизирани решения, предназначени да ускорят процеса на опаковане, да освободят работниците, за да изпълняват други задачи и да се намалят разходите. Това може да бъде всичко - от автоматизирана машина за стреч опаковане, до монтажници за кутии и машини за запечатване. Когато ръчното разтягане на палета може да изисква двама души, след въвеждане на автоматизирана обвивка за опъване, процесът ще изисква само един.

7. Намаляване броя на доставчиците

Можете да намалите броя на доставчиците и да получите решение "всичко в едно" само от едно място (един доставчик), което често означава, че ще имате една фиксирана цена, която да платите, вместо да се опитвате да разтегнете разходите си надълго и нашироко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ДА ОПАКОВАМЕ ЗАЕДНО!

Тотал Пак (бранд на Тотал Трейд ЕООД) е една от водещите фирми в България за дистрибуция на опъковъчни консумативи и стоки за еднократна употреба. Онлайн магазинът ни предлага голямо количество продукти на ниски цени.
Уважаеми Клиенти, моля да имате предвид, че всички изображения на нашия сайт са илюстративни. 
Те могат да се различават от действителния изглед на продукта без това да променя неговите технически характеристики по някакъв начин.
0
КОЛИЧКА
Item added Item updated Item removed

Нямате артикули в количката.

envelopemap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram